Rednose is al jarenlang expert in huisstijl management.
Vanaf de creatie van jouw huisstijl is het belangrijk dat deze consistent, correct en actueel wordt ingezet. Met het creëren van een nieuwe huisstijl gaat namelijk veel energie en vaak ook geld mee gemoeid en het zou ontzettend zonde zijn als dit gaande weg verloren gaat. Vaak wordt de huisstijl dan ook in een huisstijlhandboek vastgelegd. Dit klinkt misschien overdreven maar een huisstijl gaat verder dan alleen een logo en bijpassend kleurenpalet. Een huisstijl bevat ook vaak een lettertype, regelafstanden, marges en verdere specifieke opmaak van documenten. Maar hoe zorg je ervoor dat het huisstijlhandboek niet een vergeten en stoffig document wordt en door iedereen altijd correct wordt toegepast zonder dat je daar als eindverantwoordelijke constant alert op moet zijn?
Borging met docGen modellen
Bij introductie van het nieuwe huisstijlhandboek is iedereen vaak enthousiast genoeg deze netjes te volgen en in te zetten, maar ervaring leert dat men in de praktijk vaak geneigd is een lettertype te kiezen die er wel veel op lijkt of ongeveer dezelfde kleur blauw toe te passen. Naar verloop van tijd is er een wildgroei van verschillende documenten ontstaan. Het gebruik van docGen modellen voorkomt dit in zijn geheel. Er is één team die dit bepaalt en wellicht een ander team of persoon die dit in docGen borgt en beheert. Met het gebruik van docGen biedt je je team basis modellen aan waarin alles op de juiste plaats en in het juiste format komt te staan. Iedere brief, memo of ander document voldoet dan altijd aan de bedrijfshuisstijl.
Als er een wijziging moet plaats vinden kan dit simpel plaats vinden via de beheerder van docGen. De beheerder maakt de aanpassing voor de hele organisatie beschikbaar. Zo heeft iedereen altijd courante, foutloze documenten tot hun beschikking. Daarnaast is het maken van fouten aanzienlijk lager omdat standaard gegevens automatisch kunnen worden ingevuld via integraties met data management systemen. Zo kan iedereen zich volledig richten op de inhoud van het document zonder zich zorgen te maken over de juiste toepassing van de huisstijl.